Gran Canaria heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand.

Via deze link kunt u een mooie documentaire bekijken over de verborgen schatten van Gran Canaria:

De verborgen schatten van Gran Canaria

Een recente documentaire van Sat1 kunt u hier bekijken: Gran Canaria

 

 

Wandelen in en rondom Playa del Ingles:

  • Leuk is het wandelen via hotel Riu Palace langs de boulevard tot aan de winkeltjes en restaurantjes in Anexo (een boulevard juist aan het strand met restaurants, cafe´s en winkeltjes). Er is hier ook een toeristenbureau gevestigd. U kunt er ook goedkoop eten.
  • Vanaf Anexo kunt u ook over de boulevard langs het strand wandelen richting San Augustin en zelfs tot aan Bahia Feliz.
  • U kunt ook een lange strandwandeling maken vanaf het strand van Playa del Ingles tot aan de vuurtoren in FARO Maspalomas. Vanaf hier kunt u nog verder wandelen richting Meloneras. Vanaf Faro Maspalomas zijn er bussen terug naar Playa del Ingles of een taxi (+/-  5€). Natuurlijk kunt u ook gewoon weer terug lopen over het strand.
  • U kunt ook met de bus of taxi naar FARO Maspalomas en Meloneras (gezellige boulevard, ook ’s avonds en mooie winkelcentra) en terug wandelen via het strand of omgekeerd.

 

Via de volgende link vindt u nog meer informatie over wandelen in en rond Playa del Ingles:

Wandelroutes Playa del Ingles

 

Wandelen in het binnenland en de bergen van Gran Canaria:

 

Er worden prachtige wandelingen door de bergen van Gran Canaria georganiseerd. 

 

Tips:

  1. Gebruik goede bergwandelschoenen en wandelstokken!!!
  2. Ga nooit alleen, kies bij voorkeur een professionele wandelgids, zoals Sofi van www.moganverde.es (ook Nederlandstalig).
  3. Sluit een verzekering af voor de vergoeding van de kosten van hulp en vervoer (bijvoorbeeld met helikopter) vanaf de bergen. Of vraag aan je verzekeraar of je hiervoor al verzekerd bent. Lees ook eens de informatie van de consumentengids: https://www.consumentenbond.nl/reisverzekering/bergwandelen
  4.  Bij het wandelen met een professionele berggids zoals Sofi van Mogan Verde is de verzekering doorgaans inbegrepen. Vraag dit even na bij de betreffende berggids.
  5. Neem ruim voldoende water mee (tenminste 2,5 liter per persoon).

 

Mogán Verde: jullie Nederlandstalige privé-gidsen op Gran Canaria! Onder leiding van de Belgische berggids Sofie.

Mogán Verde is een firma van duurzaam toerisme die hoofdzakelijk privé-wandelingen aanbiedt in het ruige hinterland van Gran Canaria. Tijdens een privé-wandeling neemt de gids je, samen met je partner, familie of vrienden mee op pad. Je kan een wandeling uit het aanbod op de website kiezen of we stellen er eentje op maat samen. Mogán Verde werkt uitsluitend met officiële gidsen van de Canarische regering en biedt met evenveel passie ook culturele tours aan.  Er wordt tijdens de wandeling uitleg gegeven over de natuur, geologie en geschiedenis.

Twee keer per week is er een groepswandeling waarbij we in kleine groepjes tot 10 wandelaars op pad gaan. Deze wordt steevast met een tapas-menu in de lokale bar afgesloten.  's Maandags wandelen we in de duizelingwekkende ravijnen van het zuiden. ´s Zaterdags gaan we op pad in het beboste middelgebergte in het centrum van het eiland.

We nodigen je uit onze website te bezoeken: www.moganverde.es

Hasta pronto!

 

Enkele andere mogelijkheden vindt u op de websites van:

Rocky Adventure  

Hiking World.

 WanderingPier

Gran Canaria a Pie

Trekking7

Gran Canaria Trekking

 

Als u graag met Nederlanders gaat wandelen dan kunt u zich opgeven voor bergwandelingen of vlakwandelingen die georganiseerd worden door de Nederlandse vereniging op Gran Canaria. Meer informatie kunt u opvragen via de website: Nederlandse Vereniging op Gran Canaria.

 

De EKD (Evangelische Kirche Deutschland) organiseert op dinsdag en donderdag wandelingen. Op dinsdag een kortere en op donderdag een lange wandeling. Meer informatie via de mail: info@kirche-gc.de of via de telefoon: 928 761 955 De bus haalt u o.a. op voor Rey Carlos, tegenover Apartamentos Aloe. Maar er zijn ook een aantal andere opstapplaatsen. Informeert u hierover bij de EKD.

 

Ieder jaar wordt in oktober of november het GRAN CANARIA WALKING FESTIVAL georganiseerd. Er worden prachtige wandelingen georganiseerd en dit festival is ook een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen uit een verscheidenheid aan landen. Meer informatie hierover vindt u via de volgende link: Gran Canaria Walking Festival

 

Meer informatie over wandelen op Gran Canaria vindt u o.a. via de volgende links:

 

https://www.grancanaria.com/turismo/nl/natuur/bergsport/bergwandelen/

https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/canarias

https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/canarias/playa-del-ingles

http://www.oppad.nl/?bestemming=wandelen-op-gran-canaria

http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/wandelgids-gran-canaria-rother-wandelgidsen.html

 

GPS wandelroutes:

https://www.sanmarko.nl/nl/GPS_Tracklogs/Gran_Canaria.aspx

 

Wandelapps:

Heel handig is om gebruik te maken van wandelapps. Deze wandelapps zijn te gebruiken voor het uitkiezen en plannen van wandelingen, maar ook voor online begeleiding bij het lopen van de route.

De bekendste apps zijn:

-Komoot (te vinden via de Google Play Store). Deze app is geschikt voor het zelf ontwerpen van wandelingen.

-Wikiloc (te vinden via de Google Play Store). Via deze app vindt u een groot aantal wandelingen op Gran Canaria, kant en klaar opgenomen door andere wandelaars. Ook veel wandelingen die ontdekt zijn door Canarios, zodat u hier ook wandelingen vindt die buiten de gebaande wegen gaan.

 

Via het volgende foto album kunt u indrukken opdoen van enkele wandelingen: