Gran Canaria heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand.

Bekijk eens een recente Duitse documentaire over Gran Canaria van Sat1: Gran Canaria

 

Een andere documentaire (in het Duits met Engelse ondertiteling) over Gran Canaria en haar verborgen schatten is ook zeer de moeite waard: De verborgen schatten van Gran Canaria 

Deze documentaire laat zien hoe mooi en interessant Gran Canaria is als je eens verder kijkt dan het toeristische Zuiden van Gran Canaria.

 

Wilt u een mooie en gezellige rondtour over het eiland, neem dan eens contact op met ANDERS ISLAND TOURS  De tours worden gemaakt met een klein groepje en kunnen ook voorzien worden van een heerlijke picknick in de bergen.

 

Markten Gran Canaria:

Op woensdag en zaterdag is er een markt in Playa del Ingles nabij winkelcentrum Aguila Roja.  De markt is van 8.00 tot 14.00uur.

In San Fernando is er op zondag van 8.00 tot 13.30uur een vlooienmarkt. Deze vindt plaats in de buurt van het gemeentehuis. 

Om de twee weken vindt in San Fernando  een boerenmarkt plaats met allerlei door de lokale boeren geproduceerde producten. Volgens onze informatie vindt deze momenteel plaats bij het zwembad en voetbalstadium.

Ook is er een grote markt in Puerto de Mogan. Deze is op vrijdag. Het is ook een leuke plaats om te bezichtigen en om een hapje te eten aan de haven. Naast de visafslag bevindt zich een visrestaurant waar u kunt genieten van de dagelijks vers gevangen vis. De markt is van 8.00 tot 14.00uur.

Iedere dinsdag is er van 8.00 tot 14.00uur een grote markt in Arguineguín. Dit is de grootse markt van Gran Canaria. Deze vindt plaats in de Calle Paco Gonzalez. Als je van vis houdt, dan kun je van de vers gevangen vis genieten in de vele visrestaurantjes die Arguineguín rijk is. Naast de visafslag in de haven bevindt zich een drukbezocht typisch Spaans visrestaurant.

Via de volgende link vindt u nog meer informatie over markten op Gran Canaria:

Markten op Gran Canaria